Вълнуваща новина за феновете на Джордж Р. Р. Мартин - HBO

...
Вълнуваща новина за феновете на Джордж Р. Р. Мартин - HBO
Коментари Харесай

Игрите на тронове продължават 100 години по-рано

Вълнуваща вест за почитателите на Джордж Р. Р. Мартин - HBO работи по нов проект за завръщането в света на „ Игра на тронове “. Сериалът ще бъде основан на поредицата фантастични повести " Сказания за Дънк и Ег " на Джордж Р. Р. Мартин, писани сред 1998 и 2010 година заяви „ Варайъти “. 

Главните герои на „ Сказание за Дънк и Ег “ са 16-17 годишният и прекомерно висок Дънк - рицар без родословие, и Ег - седемгодишно момче, което му служи като скуайър, само че в действителност е принц и му следва да стане крал Егон V Таргариен. 

Мартин ни показва двамата за първи път в повестта „ Странстващият рицар “. Дънк взема решение да опита шанса като рицар на шампионата на Ашфордски лъг. Там пътищата му се пресичат с тези на велики рицари и принцове и му престои съществено тестване.  Двамата герои стават доста известни и се завръщат в „ Заклетият меч “ - Дънк и Ег са си дали отмора от странстванията и служат на лорд в Предела. Спокойният им живот бързо се трансформира, когато се оказват забъркани в дребна война. В третата повест, „ Тайнственият рицар “, двамата участват в злокобен шампионат, в който безусловно нищо не е такова, каквото изгпежда.  Историите за Дънк и Ег, които ще трансформират ориста на Вестерос, излизат на български през 2013 година под заглавието " Рицарят на седемте кралства ". 

Ако планът получи зелена светлина, той ще стане вторият сериал, разказващ предистория на „ Игра на тронове “ след „ Къщата на дракона “, където фокусът е върху събития триста години преди раждането на  на Денерис Таргариен. Литературната основа за него е книгата „ Огън и кръв “ на Джордж Мартин, а фотосите на „ Къщата на дракона “ трябва да стартират това лято.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР